لیزر مو چیست؟ روشهای استفاده ار آن چگونه است؟
در ابتدا درمورد لیزر و بعد عوارض استفاده از لیزر و در قسمت بعد آمادگی در مورد انجام لیز و اقدامات بعد از لیزر و در آخر هم فاصله جلسات لیزر بحث می شود.
اولین لیزرهایی که برای حذف موهای زائد بکار میرفتند، لیزر یاقوت یا روبی و لیزر Nd:YAG و بعد ها لیزر اختصاصی تر از جمله لیزرها ی دایود و الکساندرایت اشاره کرد. همچنین اختراع نوعی منبع نوری موسوم به IPLنیز تحول جدیدی در درمان موهای زائد بود که در کنار منابع لیزری برای تأمین هدف از بین بردن موهای زائد به کارمی روند.
موفقیت درمان موهای زائد به چهار عامل بستگی دارد
موهای سفید شده نیز فاقد ملانین بوده و اشعه ی لیزر توسط مو جذب نمی شود. هرقدر مو ضخیم تر ومشکی تر باشد، ملانین بیشتری دارد که نور لیزر را بهتر جذب کرده وراحت تر از بین می روند ودر عین حال چون ملانین در خودپوست هم وجود دارد ،هرچقدر مقدارآن بیشترباشد یعنی پوست تیره تر باشد احتمال جذب لیزر توسط پوست هم بیشتر می شود واحتمال سوختگی بالا می رود بنابراین بهتر است قبل از لیزر پوست را با دارو روشن کرد.
نکته ی بعد در مورد درمان خانم های مبتلا به اختلالات هورمونی و پرموئی است که می بایست در کنار درمان داروئی اختلالات هورمونی، همزمان به درمان پرمویی آنها با لیزر اقدام کرد و وجود این اختلالات مانع درمان افراد مبتلا با لیزر نمی شود.
عوارض لیزر موهای زائد
البته باید گفت بسیاری از این عوارض کوتاه مدت و برگشت پذیر بوده و با انتخاب صحیح منبع لیزری و پارامترهای درمانی و خبرگی و تجربه ی پزشک معالج قابل پیشگیری و درمان هستند و با پیشرفت تکنولوژی لیزر روز به روز از بروز این عوارض کاسته می شود.
همچنین با توجه به عمق نفوذ کنترل شده ی لیزر که حدود 5 میلی متر است، احتمال آسیب رسیدن به اعضای حیاتی قرار گرفته در زیر پوست ناحیه ی درمان شده از قبیل تیروئید، سینه و غدد لنفاوی وجود ندارد و شواهدی ازایجاد تغییرات بدخیم در این اعضا متعاقب درمان لیزری وجود ندارد. با این وجود به خاطر نبودن شواهد کافی برای ایمن بودن کامل درمان لیزری در خانم های باردار یا شیرده، این درمان در این شرایط انجام نمی شود.
آمادگیهای لازم برای انجام لیزر
شش هفته قبل : استفاده ازموم و الكترولیز خودداری كنید اما می تواند ازتراشیدن یا كرمهای موبر استفاده كند. آفتاب گرفتن ممنوع وازتركیبات ضدآفتاب استفاده كنید. بیمارانی كه پوست تیره تر دارند باید ازكرمهای روشن كننده استفاده كنند وپوست ناحیه را قبل از لیزر روشن کرده باشند .
روز قبل :ناحیه مورد درمان را بتراشد به نحوی كه تنها يك میلیمتر از نوك مو از پوست بیرون باشد.
روز درمان: برای 1.5-1 ساعت كرم بی حس كننده حاوی لیدوكائین و پریلوكائین استفاده میشود. اگر ناحیه مورد درمان بزرگ باشد برای جلوگیری از عوارض این داروهااز پماد پیروكسیكام استفاده می كند.همچنین جهت کاستن آسیب حرارتی وارد آمده بر پوست معمولا از روشهای خنک کردن موضعی قبل ازدرمان با استفاده از سیستم های coolingموضعی به شکل تماسی یا اسپرهای خنک کننده استفاده می شود .
فاصله جلسات
بستگی به محل لیزر دارد که می تواند بین یک تا دوماه می باشد. و بهترین معیارتعیین فاصله، زمانی است كه طول می كشد تا تعداد قابل توجهی از موها در بیاید.
اقداماتی که بین جلسات لیزر انجام دهیم
از وکس کردن موهای باقی مانده و یا کندن آنها با موچین و اپیلیدی خودداری کنید و فقط با تیغ شیو کنید. حین درمان موها باید خودشان بریزند. به مدت 24 تا 48 ساعت بعد از لیزر از دوش گرفتن با آب داغ ، زدن مستقیم عطر و دئودورانت روی پوست اجتناب کنید.
مراقبتهای بعد از انجام لیزر
اگر ورم و قرمزی در محل وجود داشت گذاشتن یخ می تواند سبب كاهش آن شود. معمولا نیازی به استفاده از مسكن نيست. گاهی اطراف ریشه موها دلمه میبندد كه 10-7 روز طول می كشد، در این موارد از پمادهای آنتی بیوتیك استفاده کنید. تا دلمه ها بریزند. ممكن است رشد موی لیزر شده يك تا 2هفته بعد از لیزر هم ادامه پیدا كند بعد از آن بریزد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
All Rights Reserved . Copyrights 2020