امروزه بسیاری از آداب و رسوم عروسی فراموش شده و تقریبا در تمام فرهنگ ها مراسم شبیه هم هستند و افراد کمتری عروسی شان را به صورت سنتی برگزار می کنند.
اکثر رسوم و تشریفات عروسی، تاریخچه ای باستانی و شیرین دارند که در ادامه به معرفی بخش های مختلف تاریخچه جشن عروسی خواهیم پرداخت.
حلقه ازدواج
از آنجا که مردم برای نامزدی خود به نشانه ای احتیاج داشتند، حلقه را انتخاب کردند. البته حلقه ها در آن زمان ساده بود و ارزش مادی چندانی نداشت.
سفره عقد
در قدیم سفره عقد روی زمین و رو به طلوع پهن می شد و عروس و داماد را در روشنایی به عقد هم درآورند. سر سفره عقد، داماد باید سمت راست عروس بنشیند که این نیز نشانه احترام است.
سفره عقد به رنگ سفید بود که نشانه پاکی و خلوص است ولی امروزه اکثرا سفره را با لباس عروس ست می کنند که بسیار زیبا و خاص می باشد.
آیینه و شمعدان
آیینه مظهر روشنایی است و شمعدان هایی که در دو طرف آیینه قرار میگیرند نماد سربازهایی هستند که از زندگی عروس و داماد نگهبانی می کنند.
آینه در بالای سفره، روبه روی عروس و داماد قرار داده میشود تا آن ها یکدیگر را ببینند و دلهایشان نسبت به هم مانند آینه صاف و زلال باشد.
آداب و رسوم استفاده از آیینه و شمعدان به این صورت است که شمع ها در دو طرف آینه که یکی برای عروس و دیگری برای داماد است به نشانه روشنایی در زندگی جدیدشان، روشن میشوند.
رنگ سفید لباس عروس
پيراهن عروس هميشه به رنگ سفيد نبوده است. عروس ها، بسته به موقعيت اجتماعي خود، انواع متنوعي از رنگ ها و مواد را براي لباس خود انتخاب مي کردند.
رسم پوشيدن لباس سفيد عروسي، به دوران ملکه ويکتوريا باز مي گردد. ملکه ويکتوريا در روز ازدواجش لباس سفید به تن داشت که باعث شگفتی همگان بود.
به زودی زنان در سرتاسر اروپا و آمريکا از لباس هاي سفيد براي عروسی خود استفاده کردند و رنگ سفيد به عنوان رنگي مناسب لباس عروس پذيرفته شد و از آن زمان تا کنون ادامه يافته است. امروزه بسيار نادر است که عروس، لباسی غير از سفيد بپوشد.
آرایش عروس
در طول تاریخ آراستگی ظاهر همیشه مورد توجه همگان بوده و در زمانهایی این آراستگی افراطی و برای تفاخر و جلب توجه بیشتر در بین طبقات خاصی بوده است.
در دنیای امروز آراستگی ظاهر به عنوان یک اصل اجباری برای همه مردم مطرح است. بهترین آرایش آن است که مناسب با مکان، زمان، سن و موقعیت اجتماعی افراد باشد. آرایش عروس امروزه از ضروریات جشن عروسی به شمار می رود.
دسته گل عروس
این رسم به قرون وسطا باز می گردد. عروس دست در دست داماد، دسته گل را نزدیک سینه می گیرد و قدم برمی دارد.
با این تفاوت که در آن زمان به جای دسته گل از دسته های گیاه شوید و سیر (به دلیل دوری از بیماری طاعون) استفاده می کردند. اما با گذشت زمان، به جای آن از دسته گلی استفاده می کنند که خوشبو است و ظاهری زیبا دارد.
لباس ساقدوشان
در گذشته مردم با انتخاب لباس هایی همانند لباس عروس برای ساقدوش ها، تلاش می کردند تا ارواح شیطانی را از عروس دور کنند اما امروزه لباس عروس کاملا متمایز از لباس ساقدوشان است.
کیک عروسی
زمان های گذشته در جشن عروسی، کیک عروسی نبود بلکه یک نان بزرگ بود که داماد از آن می خورد و بقیه نان را خرد می کرد و بر سر عروس می ریخت و اطرافیان از این تکه ها به عنوان این که خوشبختی می آورد جمع می کردند و می خوردند. به مرور زمان کیک عروسی جای نان را گرفت.
برنج پاشی بر سر عروس و داماد
از دیگر رسوم باستانی می توان به رسم پاشیدن برنج بر سر عروس و داماد اشاره نمود که به انگیزه افزایش باروری تازه عروس و داماد انجام می شده است. امروزه بجای برنج از گلبرگ، پر و یا نقل استفاده می شود.
ماه عسل
در دورانی مردم نمی توانستند آزادانه با کسی ازدواج کنند. دامادها معمولا همسرشان را ربوده و همراه با او ناپدید می شدند. به مرور زمان و با پیدا کردن آزادی ازدواج، آدم ربایی در عروسی به عنوان شوخی به یک رسم تبدیل شد.
امروزه بعد از پایان یافتن جشن عروسی، عروس و داماد به مسافرت می روند که ماه عسل نامیده می شود.
انشا… هر مردی با معشوقه ش ازدواج کنه. با عشق واقعیش.
جالب. این که همه چیز تاریخچه داره و تاریخچه عشق برمی گرده به فرهاد و شیرین و بیستونی که جسد فرهاد عاشقش بود
تاریخچه کیک عروسی خیلی جالب
مرسی از سایت تون جالبه که تاریخچه های مطالب مربوط به عروسی رو گذاشتین
مطلب تون فوق العاده بود من عاشق تاریخ هستم و خیلی لذت بردم از اینکه با تاریخچه عروسی آشنا شدم
ممنون از شما. خوشحالیم که از مطالب لذت بردید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
All Rights Reserved . Copyrights 2020