در مجلس خواستگاری جای خوش بینی نیست!
به عنوان مثال خانواده طرف مقابل که خانواده ای مذهبی و اهل نماز هستند در اینجا نمی توان فرض بر این بگذاریم که شخص مورد نظر هم صد درصد شخص مذهبی می باشد. پس می توان با سوالات غیر مستقیم از این ابهام درآمد.
کتمان عیب ممنوع!
از این نظر که فرد براساس شناختی که از خانواده مقابل خود دارد و شخص مورد نظر خود را هم همین طور تصور می کند درست نیست. این وظیفه والدین است که عیوب فرزند خود را بگویند که به همان مثال قبلی باز می گردیم که اگر فرزندمان اهل نماز نیست حتما این مسئله را باز گو کنیم.
اعتراف به گناه ممنوع!
مجلس خواستگاری جای شناخت از اخلاق و روحیات فعلی شماست. بنابراین اگر در گذشته اخلاق نادرستی داشته اید و اکنون دست از آن رفتار برداشته و آثار آن هم از زندگی شما کنار رفته، لزومی ندارد که مسائل گذشته را بازگو نمایید. حتی اگر از گذشته ی شما سؤال شد حق دارید پنهان کنید اما چیزی از واقعیت گذشته ی خود به میان نیاورید. اگر در این مجلس بخواهید به گناهان گذشته ی خود اعتراف کنید، گناهانی که مدت هاست آن ها را کنار گذاشته اید و اثری از آن در زندگی کنونی شما وجود ندارد، در حقیقت شخصیت خود را در نزد طرف مقابل لکه دار کرده اید و اگر کار به ازدواج ختم شود، ممکن است همسر تا مدت ها کار اشتباه شما را به رختان بکشد و به شما با سوء ظن نگاه کند. گفتن این مسائل ممکن است باعث شود در آینده طرف مقابل هم سوء استفاده کرده و ضمن دست زدن به چنین کارهایی به شما بگوید تو هم زمانی مثل من بوده ای پس حق اعتراض نداری؟!
بهره گیری وسیع از سؤالات توضیحی:
تا جایی که ممکن است از طرح سؤالات کلیشه ای و کلی که جواب بلی یا خیر
می طلبند اجتناب کنید و در مقابل از سؤالات توضیحی استفاده نمایید. معیار افراد در مورد بسیار از مسائل اخلاقی و رفتاری متفاوت است. شما می پرسید معاشرت تان با فامیل خوب است؟ او هم می گوید بله. خوب است. وقتی وارد زندگی می شوید می بیند معاشرت خوبی با فامیل شما ندارد. وقتی اعتراض
می کنی می بینی که ایشان اصولا چنین معاشرتی را پسندیده می داند. پس به جای این سؤال بپرسید معاشرت تان با فامیل چگونه است؟ چند وقت یکبار با آن ها رفت و آمد می کنید؟ چند وقت یکبار مهمان دعوت می کنید؟ با همه ی فامیل رفت و آمد داری؟ به چه دلیل با برخی فامیل قطع رابطه کرده اید؟
اجتناب از طرح سؤالات کلیشه ای:
سؤالات کلیشه ای در واقع نوعی تعارف به یکدیگر است بدون اینکه طرفین از روحیات طرف مقابل چیزی دستگیرشان شود.
توجه به توازن مسئولیتی در خانواده ها:
به طور طبیعی خانم وظیفه ی کارهای خانه را به عهده دارد و آقا هم مسئولیت کارهای بیرون از خانه را. در خانواده هایی که خانم هم شاغل است طبیعتا شوهر ایشان هم نیمی از کارهای خانه را بر عهده می گیرد تا باری از دوش همسر خود برداشته شود. دختری که در این خانه پرورش پیدا کرده یک عمر ملاحظه کرده که پدر به عنوان وظیفه کارهای خاصی را در خانه انجام می دهد. این دختر بدون توجه به واقعیت زندگی خود وقتی به عنوان یک خانم خانه دار وارد زندگی زناشویی می شود از شوهرش که صبح تا عصر سر کار است توقع دارد که او هم مانند پدر باشد. همچنین در برخی خانواده ها که بنا بر هر دلیلی مثل فوت پدر ـ مادر، وظیفه ی یک مرد را هم به انجام می رسانده، ممکن است پسر خانواده به اشتباه گمان کند این رفتار مادر، در واقع وظیفه ی زن است و همسرش هم باید همانند مادرش کارهای بیرون از خانه و کارهای مردانه را به خوبی به انجام برساند. در چنین موارد از طرف مقابل بپرسید که توقعتان از همسر چیست و توقع دارید چه کارهایی را انجام دهد.
توجه به رسمیّت مجلس:
مجلس خواستگاری مجلسی رسمی است. پر واضح است که مقتضای هر مجلسی را باید حفظ کرد و رفتار بر خلاف مقتضای مجلس، پسندیده نمی باشد. اگر شوخ مزاج هستید یا هوس کردید با فضای مجلس را عوض کنید، هرگز از عبارت هایی که مناسبتی با رسمیت مجلس ندارد، استفاده ننمایید. این رسمیت برای دختر و پسر نمود بیشتری دارد. لذا اگر خانواده ی شما یا خانواده ی طرف مقابل روی مزاح را باز کردند باز شما در عین حالی که با رویی گشاده رفتار می کنید به خود اجازه ی مزاح ندهید. پس در عین حالی که با گشاده رویی برخورد می کنید، سنگینی و وزانت خود را در مجلس حفظ کنید.
سؤال از روحیات خانواده
ممکن است طرح شفاف برخی ازسؤالات در مجلس خواستگاری صحیح نباشد. در این صورت به شیوه ای دیگر چنین سؤالاتی را مطرح فرمایید. به عنوان مثال طرف مقابل شخصی ظاهر الصلاح از خانواده ای متدین است. صرف این مطلب نباید باعث شود که در مورد نماز و حجاب و چنین بدیهیاتی سؤال نکنید. چه بسا این فرد نماز خوان نباشد یا این که علی رغم حجاب خوب اعضای خانواده، اعتقادی به حجاب و پوشش زن نداشته باشد. در این صورت می توانید بگویید نظر شما در مورد نماز و حجاب چیست؟
سلامت جسمی و روانی:
اگر بیماری خاصی دارید حتما در مجلس خواستگاری مطرح کنید (هر چند که طرف مقابل از بیماری شما سؤالی نکند). حتی اگر عینک می زنید در مجلس خواستگاری با همان عینک حاضر شوید. کتمان عیب در زندگی موجب گرفتاری شدیدی برای شما خواهد شد. هر وقت مشکل پیدا کنید عیب شما را به رختان
می کشند و یک عمر مجبورید حرف بشنوید و عزت نفستان را از دست رفته ببینید. البته اگر قبلا بیماری خاصی داشته اید و اکنون کاملا مرتفع شده لزومی ندارد از آن یاد کنید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
All Rights Reserved . Copyrights 2020