در جشن چهارشنبه سوری، مردم برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهایشان مراسمی را برگزار می کنند. آن ها در آخرین سه شنبه سال خورشیدی با برافروختن آتش و پریدن از روی آن به استقبال نوروز می روند.
بدین ترتیب که کوپه های هیزم را روی هم می گذارند، خورشید که غروب کرد هیزم را در حیاط خانه یا در کوچه یا در میدان باز آتش می زنند.
چهارشنبه سوری، یک جشن بهاری است که پیش از رسیدن نوروز برگزار می شود مردم در این روز برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهایشان مراسمی را برگزار می کنند که ریشه اش به قرن ها پیش باز می گردد که مراسم ویژه آن در شب چهارشنبه صورت می گیرد.
برای برگزاری مراسم آتش های بزرگ می افروزند و از روی آن می پرند و ترانه سرخی تو از من ، زردی من از تو می خوانند.
ظاهرا مراسم چهارشنبه سوری برگرفته از آئین های کهن ایرانیان است که همچنان در میان آن ها و با اشکال دیگر در میان باقی بازماندگان اقوام آریائی رواج دارد و “سور” در زبان و ادبیات فارسی و برخی گویش های ایرانی به معنای “جشن”، “مهمانی” و “سرخ” آمده است.
جشن سور از زمان های بسیار دور در ایران مرسوم بوده است. در ایران باستان در پایان هر ماه جشن و پایکوبی با نام سور مرسوم بوده است.
جشن سور از مراسم اصیل ایرانی است و منشا خارجی ندارد. آتش از عناصر چهارگانه است و تنها عنصری است که آلوده نمی شود به همین منظور از گذشته های بسیار کهن تاکنون این آداب مرسوم بوده است.
علاوه بر این مراسم آیین های دیگری نیز در گوشه و کنار ایران برای این جشن وجود دارد که بسته به شهر یا منطقه مربوطه هر ساله برگزار می شود.
در آذربایجان رسم است که شب چهارشنبه سوری از طرف خانواده داماد برای دخترانی که تازه عقد کرده اند و نامزد هستند، خنچه می برند.
سال بعد نیز که دختر در خانه بخت است عین همین مراسم از طرف خانواده عروس برای خانواده داماد اجرا می شود .
معمولا در این مهمانی خانواده عروس و داماد و بزرگان فامیل برای شام دعوت می شوند.
خنچه عروس شامل لوازم آرایش – لباس – کیف و کفش – سفره هفت سین – گل و سایر ملزومات می باشد.
شام نیز شامل برنج و انواع خورشت – سالاد و دسر و پیش غذا – سینی مربا و نوشیدنی می باشد.
نزدیکان عروس و داماد نیز هر کدام هدیه ای مانند پیراهن یا چادر در خنچه مربوطه می گذارند.
این رسم زیبا حتی در مورد دخترانی که سال ها از ازدواج شان گذشته نیز برگزار می گردد که معمولا از طرف پدر دختر یا برادر او هدیه ای همراه با آجیل و مخلفات آن به خانه او برده می شود.
یکی از بخش های جالب این مراسم در شب چهارشنبه سوری، بخت گشائی دختران می باشد.
منبع: فردا نیوز
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
All Rights Reserved . Copyrights 2020